Asunnot eivät riitä

Väestökasvuennusteen mukaan Helsinkiin pitäisi rakentaa vuosittain 12.000 asuntoa, jotta meillä kaikilla olisi mahdollisuus omaan kotiin. Tällä hetkellä asuntoja rakennetaan vain 8000 kappaletta. Tavoitteesta jäädään 4000:n asunnon vuosivauhtia. Tilanne on todella huolestuttava.

Asuntopolitiikka ulkoistettu

Valitettava tosiasia on, että Helsinki on ulkoistanut asuntopolitiikkansa muutamalle suurelle rakennusliikkeelle. Ne pyörittävät asuntomarkkinoita rakentamalla vain juuri sen verran, että kilpailu pysyy kovana ja voitto suurena. Nyt vaadittaisiin todella jämeriä otteita niin valtiolta kuin kaupungiltakin, että asuntopula saataisiin purettua Helsingissä. Päättäjien pitää ottaa heille kuuluva vastuu eikä vain tyytyä sivustaseuraajan rooliin.

Kohtuuhintaisia asuntoja on mahdollisuus rakentaa, jos niin halutaan. Se on polittisesta tahdosta kiinni. Kaikki  muut syyt ovat tekosyitä!

Vai onko niin, että Helsinki on kääntänyt selkänsä meille tavallisille työssäkäyville ihmisille eikä tavallinen asukas ole Helsingille riittävän arvokas?

(Puhe Asunnottomien päivä 2010 – tapahtumassa)