Työntekijä venyy kuin purukumi

Paljon puhutaan  joustavasta työelämästä.  Tänä päivänä se käytännössä tarkoittaa joustavaa työntekijää. Työntekijä venyy kuin purukumi työnantajan tarpeiden mukaan. Työnantaja venyttää ja jauhaa meistä viimeisetkin voimat. Kun ”maku” loppuu, meidät sylkäistään kylmästi pihalle.

En halua sellaista maailmaa jossa työntekijät joutuvat sopeutumaan mihin tahansa järjestelyihin. Omalta alaltani tuttua on työnantajien toivomus siitä, että kesäisin me maalarit ja rakennustyöläiset painaisimme pitkää päivää julkisivulla ja tammikuussa sitten pitelisimme vapaita. Väliin jäisivät yhteiset kesälomat puolison ja lasten kanssa. Työnhän pitäisi päinvastoin joustaa työntekijän elämänvaiheiden mukaan. Esimerkiksi ekaluokkalaisten vanhempien pitäisi voida viedä lapsensa kouluun ja sen jälkeen aloittaa työpäivänsä
Melko kaukana ollemme vielä oikeanlaisesta joustavasta työelämästä. Kunnon työstä.