Tavallisen ihmisen hyvinvointiin riittää, että perusasiat ovat kunnossa.

Asuminen on yksi niistä.  Helsinkiin pitäisi rakentaa 12.000 asuntoa vuosittain, että meille kaikille riittäisi oma koti. Tällä hetkellä niitä rakennetaan vain 8000 kappaletta. Tavoitteesta jäädään 4000:n asunnon vuosivauhtia. Helsinki on valitettavasti ulkoistanut asuntopolitiikkansa muutamalle rakennusyritykselle, jotka rakentavat vain juuri sen verran asuntoja, että voitot pysyvät suurina.

Rakentaminen Helsingissä ei ole rahasta kiinni. Se on poliittisesta tahdosta kiinni. Kaikki muut syyt ovat tekosyitä.

Julkiset palvelut ovat mielestäni sivistysvaltion merkki. Ne pitää tuottaa jatkossakin kunnan omina palveluina. Tuottavuusmittarina pitää käyttää ihmisten hyvinvointia ja palveluiden laadukkuutta. Rahalla ei terveyttä voi ostaa.

Tietämättömät porvarit ovat sitä mieltä, etteivät tarvitse julkisia palveluita. Palvelut ovat ostettavissa yksityisiltä sektoreilta. Kyllä se niin vaan on, että porvarinkin paska valuu  siitä viemäristä alas, joka on rakennettu yhteisillä verorahoilla.

Minäkään en ihannoi työtä. Ihannoin sitä, että työtä tekemällä kerrytän oman osuuteni verorahoja yhteiseen pottiin. Myös minä olen vastuussa omalta osaltani hyvinvointiyhteiskunnan ylläpidossa.

Kunnon työ alkaa olemaan katoava kansanperinne Suomessa. Siksi olen asettunut eduskuntavaaliehdokkaaksi  taistelemaan kunnon työn puolesta.

Meillä pitää olla yksi kokopäiväinen kunnon työ, jolla tulee toimeen tämän päivän Suomessa. Työolojen tulee olla inhimilliset. Suomessa pitää noudattaa yleissitovia työehtosopimuksia, jotka määrittävät myös minimipalkat.

Taistelen kunnon työn puolesta myös siksi, että nekin ihmiset jotka eivät itse kykene työhön tai ovat jo oman työsarkansa tehneet, voisivat verorahojemme turvin elää hyvää elämää.

puheenvuoro Helsingin vasemmiston syyspiirikokouksessa 13.11.2010