Rakennusalalla ulkomaisen työvoiman törkeä hyväksikäyttö on erittäin järjestelmällistä. Suuret yritykset käyttävät ulkomaisen työvoiman alipalkkausta kilpailuvalttina.

Kuten MOT-ohjelmassa nähtiin, ulkomaisen työvoiman törkeään hyväksikäyttöön syyllistyy Suomen suurin asuntokohteiden maalausurakoitsija. Eikö tässä tapauksessa täyty jo kiskonnan tapainen työsyrjintä ja suoranainen ihmiskauppa?

Kyseinen yritys on Pintaurakoitsijat r.y.:n jäsenliike. On erittäin häpeällistä, että oma pesä on paskaisin. Kaikki pontevat puheet harmaan talouden torjumiseksi vesittyivät äsken nähdyn ohjelman jälkeen.

Häpeää lisää vielä se, että kyseisen yrityksen toimitusjohtaja oli tämän kevään työehtosopimusneuvotteluissa mukana, jossa mm. pureuduttiin vahvasti toimiin harmaata taloutta vastaan. Tämä on häpeän päivä Pintaurakoitsijat r.y.:lle.