Ay-liikkeestä on saatava liukkaampi ja ketterämpi toimija. Sen on vastattava tämän päivän työelämää, jossa muutokset tapahtuvat nopeasti. Siihen kyytiin on ay-liikkeen ehdittävä, mielellään olemalla askeleen edellä.

Ay-liikkeen ydintehtävä on jäsenten edunvalvonta. Siitä näkökulmasta on kaiken toiminnan lähdettävä.

Itse olen aktiivisesti mukana sekä Rakennusliiton että SAK:n toimintatapojen  uudistamisessa. Järjestöjen kaikkia rakenteita on katsottava 2010-luvun silmin.

Ne rakenteet, joista aika on ajanut ohitse, on joko keksittävä uusi tehtävä tai niistä on luovuttava.

Sellaisilla rakenteilla, joilla ei ole enään mitään tekemistä edunvalvonnan kanssa tai ne eivät toimi niinkuin säännöt edellyttävät, on ajettava alas.

Raskaiden koneistojen ylläpitämisen sijaan minä uskon nopeasti pystyyn kasattaviin yhteistyöryhmiin. Uudellamaalla kaikilla liitoilla on samantapaisia ongelmia työnantajien kanssa tai uusmaalaiset ay-aktivistit ovat huolissaan samoista asioista, esimerkiksi kaaosmaisesta asuntopolitiikasta. Uskon, että uudenlaisilla yhteistyöelementeillä voisimme vaikuttaa voimaakkaammin alueemme ongelmiin ja saada leveämmillä hartioilla ongelmiin ratkaisuja.

Muutos tapahtuu vain olemalla mukana muutoksessa.