Raksalla työskentelevien eläkeikää ei ole mahdollista nostaa. Työt siellä ovat fyysisesti erittäin raskaita ja kun tiedetään millä vauhdilla töitä tehdään, niin jo  nykyinen eläkeikä, 63 vuotta, jää suurimmalta osalta saavuttamatta. Työkyvyttömyys katkaisee työuran.

Töitä ei voi iän mukana keventää. Esimerkiksi asunnon katto on joka tapauksessa 2.70 m:n korkeudessa, maalasipa sitä minkä ikäinen maalari tahansa.

Ikäohjelmat eivät raksalaisia pelasta. Mielestäni niissä viilataan työntekijää linssiin. Ikäohjelmissa meille myydään ajatusta, ikään kuin ihmisellä olisi monta eri ikää: kalenteri-ikä, biologinen ikä ja subjektiivinen ikä. Vaikka minä kuinka tuntisin itseni biologisesti ja subjektiivisesti kaksvitoseksi, niin kylmä totuus on, että minun olkapäät, kyynärpäät, selkä ovat kalenteri-ikäisiä eli 44 v. Fysiikan lakia ei nämä liirumlaarum-ikäohjelmat muuta.

Vein nämä terveiset  SAK:n valtuustoon. Raskaan työn raatajia ei saa rangaista nostamalla eläkeiän alarajaa.