Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on julkisuudessa esittänyt työntekijän koeajan pidentämistä vuoteen. Joko Sipilä ei ole ajatellut esityksensä seurauksia loppuun asti tai sitten hän haluaa raskaana olevat naiset pois työmarkkinoilta.

Työntekijänhän on ilmoitettava raskaudestaan viipymättä työnantajalleen. Kaikki, jotka yhtään tuntevat työnantajan mielenliikkeitä kyseessä olevassa tilanteessa, tietävät, miten raskaana olevan naisen työsuhteen käy. Työnantaja käyttää oikeuttaan  purkaa työsopimus koeaikaan vedoten, se riittää perusteeksi, vaikka todellinen syy on raskaus.

Juha Sipilä on antamassa työnantajille kultaakin kalliimman keinon päästä raskaana olevista naisista eroon ilmaiseksi ja tarjoaa erityistä suojelua työelämässä tarvitsiville naisille menolipun sortovallan alle.

 

(Mielipide julkaistu Helsingin Sanomissa 26.4.2015).