Sampsa Saralehto kirjoitti (HS Mielipide 28.9.), että rakentamisesta hyötyvät kaikki muut paitsi asuja. Työllisyysvaikutuksia mitattaessa rakentaminen olisi yksi tehokkaimmista keinoista saada sisämarkkinat nousuun, joten siinä mielessä asujakin, kansalainen, hyötyisi rakentamisesta.

En usko, että Juha Sipilän (kesk) hallitus vauhdittaa kohtuuhintaisten asuntojen rakentamista, koska hallituksen pääkannattajakunta koostuu vuorineuvoksista ja osakkeiden omistajista. On selvää, että tällä hallituskaudella rakennetaan vain sen verran, että kannattajakunnan bisnes pysyy varsin tuottoisana.

Saralehto kirjoitti myös, että rakentajat on saatava vastuuseen huonosta laadusta. Se menee vain niin, että rakennusaikataulut laaditaan sen mukaan, milloin osakkeiden omistajat haluavat kotiuttaa voitot taskuihinsa. Tämän vuoksi rakentajilla ei ole mitään mahdollisuuksia tehdä laadukasta työtä.

Rakentaminen on ollut Suomessa sairasta bisnestä jo vuosia. Rakennustyömailla näkee loppuun palaneita työmaajohtoa, täysin ylikuormittuneita rakentajia ja ala-arvoisesti rakennettuja kohteita.

Mielipidekirjoitus julkaistu Helsingin Sanomissa lauantaina 3.10.2015.