Kunnon työ

Työn on oltava kunnollista kaikin puolin. Siitä on saatava vähintään työehtosopimuksen mukaista palkkaa, työtä on tarjottava riittävästi ja työolojen pitää olla inhimilliset. Jokaisella työntekijällä on oikeus tuntea olonsa turvalliseksi sekä oikeus asialliseen kohteluun.

 

Valitettavan monet työnantajat rikkovat tietoisesti työehtosopimuksia, eivät tarjoa riittävästi työtunteja eivätkä työolotkaan täytä Suomen lain eikä työehtosopimuksissa sovittuja vaatimuksia. Useilla työpaikoilla koetaan väkivallan uhkaa sekä monet työntekijät saavat osakseen epäasiallista kohtelua. Mitä kauempaa maailmalta työntekijä tulee, sen todennäköisemmin hän joutuu työnantajan häikäilemättömän riiston ja sorron kohteeksi. Selkärangattomat hanttapuliyrittäjät repivät ”voittonsa” kaikkein heikoimmassa asemassa olevan työntekijän selkänahasta.

 

Tänä päivänä pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitus EK:n eliittikumppaneineen yrittää saada ay-liikkeen murrettua. Päämääränä on lisätä näiden hanttapuliyrittäjien sortotoimia. Sipilä (kesk.) EliittiKumppaneineen haluaa Suomeen orjatyömarkkinat. Siinä kuitenkaan onnistumatta, kiitos vahvan ja yhtenäisen ay-liikkeen.