Kuka olen

 

Paperitehtaan juurelta

johanna elonen futiskentiltä politiikan areenoille.Olen syntynyt perisuomalaisen työväen keskelle Kuusankosken Voikkaan paperitehtaan juurelle neljäkymmentäkahdeksan vuotta sitten. Lapsuuteni vietin Kymijoen varrella urheilu- ja jalkapallokentillä. Parikymppisenä lähdin pikkuteitä pitkin suureen kaupunkiin, Turkuun. Sattumalta menin kesätöihin maalausliikkeeseen. Sitä ”kesätyötä” kesti kaksikymmentäkuusi vuotta.. Kädentaitajaksi tullaan harjoittamalla kädentaitoa. Sitä ei kirjoista opita.

 

Ammattiyhdistysaktiiviksi ja toimitsijaksi

 

Vuosituhannen vaihteessa muutin Helsinkiin. Muutaman maalaritoverin innoittama menin ammattiyhdistystoimintaan mukaan. Ensin Helsingin maalareiden hallitukseen, sittemmin tulin valituksi puheenjohtajaksi. Toimin myös Rakennusliiton hallituksen jäsenenä ja kuuluin SAK:n valtuustoon. Edellä mainituista luottamustoimista luovuin, kun aloitin elokuussa 2016 työt Rakennusliiton Uudenmaan aluetoimistossa toimitsijana. Edunvalvonta on minulle suuri intohimo ja sydämen asia.

Sekä elämäntapaurheilijaksi

Jalkapalloharrastus on vaihtunut maratonien juoksemiseen, pitkien matkojen hiihtoihin, ikänaisuintiin ja kaverisählyn pelaamiseen.”Tunti urheilua päivässä antaa kaksi tuntia energiaa” -sanonta pitää paikkansa. Kun huolehtii omasta fyysisestä kunnostaan, niin jaksaa puurtaa sekä arjessa että taistella edunvalvontarintamallakin.

Edunvalvontakin on eräänlainen maraton, matkanteko. Sekin vaatii sitkeyttä, taistelutahtoa, lujaa uskoa ja henkistä kanttia. On laitettava itsensä peliin ja kuljettava kohti tavoitetta askel askeleelta. Oikotietä ei ole. Kokemus tuo viisautta, matkaa se ei lyhennä, mutta tekee sen vähän helpommaksi kulkea.